Tekstų rašymo paslaugos

Tekstų rengimo paslaugaKas yra tekstų rašymo paslaugos? Tai klausimas, kurį Agnei užduoda jos tėvai kaskart, kai ji bando pasakyti, ką gyvenime veikia. Agnė sako, jau seniai nebesistengianti įrodyti ir paaiškinti tėvams kažką. „Kai jie ima klausinėti, aš suprantu, kad neverta aiškinti, ir tiesiog sakau – dirbu su kompiuteriu. Kai tai pasakau, tada tarsi nusiramina ir pradeda mane gerbti. Žinau, kad su tuo susiduria ir daugiau mano plunksnos draugų“, – šypsosi moteris.

Visuomenės stereotipai

Agnė sako, kad toks požiūris yra tiesiog dėl to, kad rinka labai pasikeitusi. Jeigu vyresnioji karta įsivaizduoja, kad tekstų rašymo paslaugos yra vienokios, o ne tokios, kokios yra iš tiesų, tai tik todėl, kad bėgant laikui viskas pasikeitė, ir jie prisimena tik tai, kas buvo seniau, o kas vyksta dabar – tiesiog to nežino.

„O ir iš kur jie gali žinoti, jeigu šiandieninės technologijos juos labai dažnai aplenkia. Mano tėvai, tarsi būtų mano seneliai, šventai tiki, kad rašto žmogus, tas, kuriam tenka nuolat teikti teksto rašymo paslaugas, yra žmogus, kuris kalba visą laiką viešai. Tai turėtų būti rašytojas iš didžiosios „R“, labai protingas. Puikiai dėstantis mintis ir labai apsiskaitęs – kad turėtų, ką pasakyti. Aš suprantu, kad tokie laikai buvo, ir gal net savotiškai pavydžiu to laiko žmogui. Nes tada, kai nebuvo interneto, žurnalistas, arba rašytojas, jis tikrai turėjo labai pasistengti daug žinoti, tačiau, deja, ir tos jo įsikaltos žinios greitai sendavo, o jas atnaujinti pritrūkdavo laiko. Nors aišku tada viskas vykdavo lėčiau, visiškai viskas. Taigi, visuomenė iš senų kartų vis dar tiki, kad tie, kas rašo, tai yra tie, kurių pavardes ir balsus aiškiai žinai. Rašytojai, poetai arba žurnalistai, kurių pavardė atspausdinama ant popieriaus laikraštyje“, – sako mergina.

Tikrasis darbas ir besikeičianti rinka

Kartu ji patikina, kad tas darbas, kokį jį įsivaizduoja senoji karta, yra beveik neegzistuojantis. „Žinote, ką dirba dauguma tekstų rašytojų? Nežinote, nes jų paslaugos beveik nematomos. Tokių žurnalistų, kurie žinotų tikrai labai daug, kurie galėtų laisvai improvizuoti įvairiomis paskirtomis temomis, jau beveik nėra. Ir jie nėra reikalingi labai. Yra tiek daug reklamos darbų, informacijos perkėlimo į internetą darbų, kad tie rašytojai tokias paslaugas visą laiką ir teikia. Juk internete yra tiek daug informacijos, o kažkam juk ir reikia ją visą užrašyti“, – sako ji.

Palikite atsiliepimą